Terug naar coaching

De essentie van de Heartmath-methode

Uit onderzoek is gebleken dat er meer signalen van hart naar de hersenen gaan dan andersom. Het hart reageert ook veel eerder op de gebeurtenissen dan onze hersenen. De gevoelens vanuit ons hart zijn veel krachtiger dan de gedachten vanuit onze hersenen. De communicatie tussen hart en hersenen loop via de variatie van het hartritme. Des te groter de hartritmevariabiliteit des te gezonder en flexibeler ga je door het leven en wie wil dat nou niet! Als we dus invloed uit willen oefenen op ons welbevinden is de snelste weg om dit via ons hart te doen. Dit kan door middel van 6 ademhalingtechnieken. Het mooie is dat we de hele dag ademen dus kunnen we deze techniek de hele dag uitvoeren. Voor meer informatie zie Hearthmath Benelux.

Werken aan Veerkracht: De HeartMath Methode voor veerkracht & persoonlijke effectiviteit is een uniek programma dat leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een plezieriger leven.
Het programma werkt met biofeedback waardoor je op de computer direct de effecten van het programma kan zien. De kracht van het programma is de eenvoud en het snelle resultaat in het dagelijks leven. Het Werken aan Veerkracht bestaat uit 7/8 individuele coachsessies.

Kern van coachbijeenkomsten:

  1. Wat is veerkracht: Domeinen van veerkracht, energieverspillers, -bronnen en doelen stellen
  2. Stilstaan bij energielekken en -bronnen in het Energielandschap: Het energielandschap en Notice & Ease
  3. Coherentie en de kracht van Heart-Focus Breathing: Heart-Focus Breathing
  4. Coherentie en de kracht van positieve emoties: Quick Coherence + Inner-Ease
  5. Veerkracht vasthouden en energie laden: Prep, Shift & Reset, Sustain en Heart Lock-in
  6. Coherent denken, problemen oplossen en communiceren: Freeze-Frame en coherent communiceren
  7. Terugblik en Actieplan
  8. Borgingsbijeenkomst (na 2/3 maanden)

Ziet u geen knoppen naar andere pagina's op deze site? Klik hier